„Bylo to večer. Od půl deváté tam byla další rezervace, takže mohl přijít tak... (přemýšlí) Ve čtvrt na osm?“

Měl rezervaci?

„Ne, neměl.“

Když přišel, jak se choval? Zeptal se, kam si může sednout?

„S každým příchozím se vždy přivítáme. On pozdravil. Pamatoval si, že jsem ho už jednou obsluhoval. Řekl jsem mu: Hello, how are you doing today? Ukázal jsem mu, který stůl je volný, protože už tam byl poslední, a usadil ho.“

Byl sám, nebo přišel s někým?

„Měl kamaráda.“

Co si objednal?

„Nakládaný sýr, což je u nás Vltavín. Jako druhý chod si objednal jako posledně taliána a jako třetí měl špekové knedlíky s bílým zelím.“

Co mu nejvíc chutnalo?

„Z předchozích návštěv husa i kachna. Knedlíky byly taky super, ale jeho favoritem je jednoznačně nakládaný sýr.“

Když si vybíral z jídelního lístku, zajímal se o ta jídla?

„Teď napodruhé jsem mu jídlo vybral sám. Doporučil jsem mu. Nechal to na mně.“

 

 

Povídal si s vámi?

„My jsme si spolu povídali relativně dlouho, ale spíš to byly takové srandičky.“

Dojedl to jídlo celé, nebo něco nechal?

„Nechal kousíček.“

Na fotce, kterou si dal na Facebook, držel místo příboru dva nože. Teď už jedl normálně?

„Ta fotka je z jeho návštěvy, kdy jsem tam nebyl. Ale podle mě jedl i předtím normálně příborem. Bůhví, jak ta fotka vznikla. Přece jen je to inteligentní člověk.“

Jak na vás působil, jak se choval?

„Mile. Rozhodně vychovanej. Jako že jsou lidi, kteří nejsou, tak on jo! Pozdravil, vždycky poděkoval za jídlo i za to, když jsem mu donesl nápoje. U schodů jsem mu pak popřál šťastnou cestu domů, ať dobře doletí. Tak děkoval. Říkal, že tady byl rád, že se mu tu líbilo, a samozřejmě se rozloučil. Myslím, že říkal, že den nebo dva potom už odlétá.“

Jak dlouho se u vás zdržel?

„Vždycky to bylo kolem hodiny. Objednávka, jídlo, dojíst, dopít a nashle.“

Jak platil? V hotovosti, nebo kreditní kartou?

„Poprvé v hotovosti, podruhé kreditní kartou.“

Neměl zlatou kreditku?

„To nevím, to jsem si nějak nevšímal.“

Platil i za toho kamaráda?

„To byl účet dohromady. Chvilku se mezi sebou dohadovali, kdo zaplatí, a nakonec platil on.“

 

 

Dal vám nějaké spropitné?

„Ano.“

Bylo vyšší než od jiných hostů?

„To je individuální. To přijede strejda z Moravy a dá vám na dvoutisícový účet deset korun. A pak přijde pán z Prahy a dá vám na tuhle samou částku patnáct až dvacet procent. To nejde říct.“

A Michael Douglas byl hodně štědrý?

„Byl slušný.“

Dal víc, než je obvyklé?

„To neprozradím. Nezlobte se.“

Vyfotil jste se s ním?

„Ne, ne. Tohle já nedělám. Ono ho u stolu pár lidí... nechci říct obtěžovalo, ale třeba za ním přišlo. Nechtěl jsem být jedním z těch, kdo ho otravují. Ale když přišel podruhé, tak šel poděkovat kuchařovi, že mu uvařil, i když už jsme skoro zavírali. Řekl mu, ať pokračuje dál ve své práci, že je šikovný. To od něho bylo taky moc hezké. Protože náš kuchař už byl po práci, tak mu poděkoval.“

Už jste obsluhoval nějakou hvězdu?

„Samozřejmě, ale nejvíc si cením Michaela Douglase. A pana Havla, kterého jsem taky obsluhoval.“

 
Autor: lmk, Mirka Dvořáková
zdroj Blesk,cz