Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ladislav Hruška

Ladislav Hruška,*únor 1978 - reportér

Ladislav Hruška se narodil v únoru 1978 v Městci Králové. Vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové a hned po škole nastoupil jako učitel na základní školu v rodném Městci Králové. Zpravodajskou kariéru Ladislav začal už před čtrnácti lety, kdy nastoupil na pozici externího redaktora Nymburského deníku.

zdroj TV Nova

 

Rozhovor s kuchtíkem Láďou Hruškou: Co říkají doma na jeho experimenty? Jaké jídlo nesnáší?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Láďa Hruška mluví o tom, co jej v životě nejvíce baví, jak se dostal k vaření a jaké ohlasy má na své triky s levným a chutným jídlem.
14. června 2014 ● 14:30

„Jenom dám mlíko pod peřinu a jsem na cestě!“ Kdyby vám tohle před schůzkou řekl kdokoli jiný, pomysleli byste si, že se zbláznil. Jenže to do telefonu řekl Láďa Hruška (36). Takže bylo jasné, že na cestě je nejen on, ale i jeho nový recept!

 
 

Proč jste dával mléko pod peřinu? „Zraje tam. Snažím se totiž udělat domácí jogurt podle starého osvědčeného receptu.“

Takže výrobci jogurtů se mají začít třást?

„To nevím, to je mi fuk! Cenově to je samozřejmě nesrovnatelné. Navíc jednoduché a dobré.“

Zatímco národ si vesměs vaše tipy na levná a chutná jídla pochvaluje, profesionálové se dívají přes prsty. Nemrzí vás to?

„Nijak zvlášť se tím netrápím. Nejsem kuchař ani šéfkuchař, jsem experimentátor. Tečka. A hlavně se držím hesla: Levně a chutně. A mimochodem mám spoustu kamarádů i mezi proslavenými kuchaři, se kterými některé recepty i konzultuji.“ 

Kdy jste vlastně uvařil své úplně první jídlo?

„Když jsem si jako šestiletý byl schopen přeslabikovat návod na polívku z pytlíku. Byla žampionová a povedla se mi.“

A to první televizní?

„Byly to loni v listopadu dnes už proslavené nadívané kuřecí kůžičky. Hned další den jsem měl obrovskou vlnu ohlasů, pravda, všerůzných, a zprávy od řezníků, že kůžičky jsou beznadějně vyprodané. Mimochodem – jsou dodnes vyprodané hned poté, co se dostanou na krám.“

Kde berete náměty?

„Denně mi chodí desítky mailů i dopisů s recepty, mnohdy rodinnými, které se dědí z matky na dceru či z otce na syna, a lidé se prostě o ně chtějí podělit. Moje práce je vyzkoušet na vlastní kůži(čku), jestli to funguje. A za druhé aktivně sám vyhledávám zajímavé recepty, lidé mi je říkají na ulici a já to pak zkouším, pozměňuji a přepočítávám suroviny na hrnky, lžíce a špetky.“

Jak si mezi těmi desítkami receptů vybíráte, co vyzkoušíte?

„To musí být zajiskření na první pohled. Buď mě upoutá název, skladba surovin či jednoduchost nebo cena… Prostě si to přečtu a hned vím – to je ono! A jde se na to.“

Který z experimentů vás zatím nejvíce překvapil?

„Jednoznačně domácí pribiňák. Je jednoduchý, rychlý a chuťově od profesionálních nerozeznatelný. Ostatně náš kameraman, zapřisáhlý masožravec, se značnou nedůvěrou okusil jednu lžičku, pak snědl i moji porci. Nakonec ještě vylízal i misku. To je snad nejlepší doporučení.“

Na který recept byly největší ohlasy?

"Když jsem dělal koblihy z trouby, tak se strhla doslova koblížková mánie. Mimochodem já sám koblihy vůbec nemusím, za život jsem jich snědl tak pět... Dodnes dostávám fotky koblih z celé republiky, a třeba jsou i od dětí, které si zkoušejí samy poprvé kuchtit. Velký úspěch taky měly loupáčky. Skvělý šéfkuchař Jaroslav Sapík se mi přiznal, že je dělala jeho malá vnučka a on si na nich pochutnal. Jeden z vyhlášených českých advokátů mě zastavil na ulici s tím, že vyzkoušel pivní rohlíky a byl moc spokojený, a zajímavý ohlas jsem měl na matějské pouti, kde jsem se od provozovatelů atrakcí dozvěděl, že jejich děti zkoušejí naprosto všechny moje recepty. Každý takový ohlas mě potěší. Je to úžasný.“

Co na vaše pokusy říkají doma?

„Doma se kupodivu o vaření nebavíme, tam je většinou navařeno pro mě. Kuriózní na tom ale je, že můj brácha Jirka je vyučený kuchař. Ale zběhl k truhlařině a já se zase zadními vrátky přes kameru dostal do jeho původního království, do kuchyně. Doma ale naštěstí nechtějí, abych vařil i tam. Jen jednou jsem musel mámě ukázat, jak se dělají ty populární sýrové bulky, aby odkoukala ten postup.“  

Kterým jídlem vás nejvíce potěší maminka, když přijedete domů do Městce Králové?

„Jsem omáčkový, takže rajská, koprovka, křenovka, a taky kuřetem na jakýkoliv způsob.“

Co naopak vůbec nemusíte?

„Míchaná vajíčka. Ta nesnáším, můj žaludek je prostě nebere! I když jinak vajíčka, omeletu, sázená nebo natvrdo mám rád.“

Nemrzí vás, že vaši kolegové reportéři třeba odhalují korupci, přinášejí dramatické kauzy a vy děláte před národem kuchaříka?

„Rozhodně ne. Po devíti televizních letech si myslím, že jsem si vyzkoušel všechny žánry, a po pravdě řečeno, už jsem byl lehce unaven. To vaření přišlo ve správný čas a zatím mě to nesmírně baví a naplňuje. Jako šéfreportér ostatně rád mladším kolegům radím s reportážemi, ale mě to už více baví v té kuchyni, kam se mi nacpe celý štáb a pak vymýšlíme legrácky, jak diváky pobavit i poučit.“

Učil jste biologii a chemii, pak jste byl reportér, teď kuchař… V jaké roli se cítíte nejlíp?

„Vždycky se snažím dělat to, co mě baví, takže teď se cítím nejlépe v roli kuchařského experimentátora. V podstatě jsem vyměnil chemické kádinky za hrnce a biologické zkumavky za pánve a mezi tím jsem si střihnul reportérské období. Ale abych odpověděl na vaši otázku – vždycky se nejlépe cítím v té roli, kterou právě mám, a snažím se do toho dát všechno.“

Nepřemýšlel jste o tom, že vydáte své recepty knižně?

"To víte, že ano! Chtějí to diváci, zastavují mě lidi na ulici, mailem jsem dokonce dostal od profesionálního grafika mou zpracovanou kuchařku, kterou vytiskl pro své kamarády. Kniha určitě bude, ale není to tak jednoduché, jak bych si přál. Takže strpení, prosím.“

Očima autorky

Když jsem vídala Láďu Hrušku na obrazovce, kde našel shnilý salát a podal to tak dramaticky, jako by vypukla třetí světová válka, říkala jsem si, že je to cvok. Ve skutečnosti je to moc milý a veselý mladý muž, který je své práci oddaný jako málokdo. Nakonec jsme si slíbili, že si někdy popovídáme u dvojky dobrého vína.

Autor: Karin Stružková

zdroj Blesk,cz

28. června 2014 • 05:00

Hruška vs. Pohlreich: Do náručí si vážně nepadli! Co Láďovi »šéf« taktně doporučil?

Láďa Hruška a Zdeněk Pohlreich. Jak dopadlo jejich setkání?
Láďa Hruška a Zdeněk Pohlreich. Jak dopadlo jejich setkání? (TV Nova, FTV Prima, koláž Ahaonline.cz)
 

Kuchtění Ládi Hrušky je jedním z nejzdařilejších projektů Novy za poslední léta. »Korunový« kuchtík nicméně stále opakuje, že sám sebe za kuchaře nepovažuje, že je vlastně experimentátorem. Jedním dechem však dodává, že sleduje, co si o jeho práci myslí ti, kteří opravdu umí vařit. Co myslíte, že Hruškovi na jeho experimenty řekl Zdeněk Pohlreich?

Hruška potkal Pohlreicha na TýTý a podle svých vlastních slov měl kuchařskému mágovi tendenci vysvětlovat, o co mu vlastně jde. „Zároveň jsem mu řekl, že mu nesahám ani po nehet na palci,“ řekl Láďa v rozhovoru pro Aktualně.cz a prozradil, co na to Pohlreich. „Podali jsme si ruku. Nicméně dodal, že bych s tím raději měl přestat.“

Kritiku skutečných kuchařů Hruška neumí úplně přecházet. „Není mi dvacet, abych nad nimi dokázal mávnout rukou, ale taky je už tak neřeším,“ přiznává vystudovaný pedagog, který prý chodí okolo restaurace Zdeňka Pohlreicha často, ale nikdy nezajde dovnitř. Jídlo za šest stovek ho prý neláká.

 

Autor:  ph

zdroj Aha,cz

Kuchtík Láďa Hruška zachránil zakrvácenou paní: Kutálela se dolů po eskalátorech!

Kuchtík Láďa Hruška zachránil v metru invalidní paní, která se kutálela po schodech.
17. července 2014 ● 15:33

Perné ráno zažil potravinový inspektor a milovník kuřecích kůžiček Láďa Hruška. Cestou do práce, kdy měl ještě lehkou hladinku alkoholu z předchozí noci, zachránil invalidní ženu. Ta totiž upadla na jezdících schodech v metru a kutálela se dolů. Byla celá od krve.

 

Deset minut po sedmé hodině ráno pospíchal Láďa Hruška do práce, při čemž byl lehce ovíněný. V noci se totiž vrátil z pracovní cesty z Maroka a po příletu si skočil s kamarádem ještě na skleničku. A jak se zdá, jen u jedné nezůstalo. Ráno ho ale čekalo rychlé vystřízlivění.

Jel jsem po eskalátoru a na protějším eskalátoru se doslova jako kulička valila zhruba pětapadesátiletá invalidní žena, s berlemi a celá zakrvácená.  Zřejmě si blbě našlápla na schody a upadla. Přiznávám, mírně ovíněn jsem skočil po tlačítku STOP. V tu chvíli mi došlo, že ty eskalátory jezdí rychle jako ďas,“ svěřil se Blesk.cz Hruška.

Kuchtík zraněné paní zavolal okamžitě záchrannou službu, na kterou čekali 15 minut. „Naštěstí v tu chvíli vystupovala z eskalátorů i lékařka, která ženu na místě ošetřila tak, aby jí přestala téct krev,“ dodal inspektor.

Když si pak záchranáři pro paní přijeli, chtěl si jít Hruška umýt ruce od krve, bohužel však v metru nenašel ani umyvadlo, natož ručník. To ho krapet vytočilo, ale jakmile si uvědomil, že i s hladinkou alkoholu v krvi dokázal udělat dobrý skutek, vztek ho rychle přešel.

Autor: sch, tesk
zdroj Blesk,cz
 

Kuchtík Láďa Hruška bude mít vlastní pořad: Vyšoupne Babicu z obrazovky?

Láďa Hruška bude mít vlastní pořad v televizi. Vystrnadí z obrazovek Jiřího Babicu?
28. července 2014 ● 20:50

V Česku snad dnes není nikdo, kdo by neznal proslulé recepty reportéra TV Nova Ládi Hrušky. Národu představil smažené kuřecí kůže, pizzu z pomazánkového másla a jiné pochoutky. Jeho recepty mají takový ohlas, že dostaly svůj prostor v televizi. Vystrnadí Hruška svého kolegu Jiřího Babicu? Stejně jako Láďa vaří levně a chutně…

 

Láďa Hruška už několik měsíců servíruje obyčejným lidem recepty za minimální ceny. Až dosud si tento post držel Jiří Babica, který dokázal z potravin „co dům dal“ vyrobit hotový zázrak. Hruškovy recepty jsou ale u lidí čím dál tím oblíbenější, a tak se TV Nova rozhodla, že na podzim spustí nový pořad Ládi Hrušky.

Láďa bude vařit svoje parády ve vlastním pořadu • Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Pořad se bude jmenovat Vaření s Láďou Hruškou. V každém díle Láďa představí tři nejlepší a divácky nejoblíbenější recepty,“ prozradila PR koordinátorka Alžběta Cimová. Jelikož se ale nepovažuje za kuchaře, bude vařit v civilu. Jen kuchařská čepice bude takovým doplňkem.

Od podzimu tak bude Hruška svými recepty konkurovat receptům Jiřího Babici. Proti tomu se ale kuchtík Láďa ohrazuje. „Nechci a ani nehodlám pana Babicu nahrazovat. On je kuchař, já vařič a experimentátor,“ svěřil se Hruška, který vaří pouze na veřejnosti. Doma mu tedy buď posluhuje někdo jiný nebo zkrátka žvýká rohlíky s párkem jako ostatní svobodní mládenci.

 
Láďa Hruška bude mít vlastní pořad v televizi. Vystrnadí z obrazovek Jiřího Babicu?
 
zdroj Blesk,cz
1. srpna 2014 • 12:00

»Gurmán« Ladislav Hruška: V přímém přenosu mluvil o postavení a honění!

 
Ladislav Hruška ví, jak divačkám zamotat hlavu! (Foto pro Aha! – Marek Pátek)
 

Kuchař Ladislav Hruška, kterého kolega Rey Koranteng laškovně nazývá »gurmánským experimentátorem«, se pořádně odvázal u receptu na nepečenou tvarohovou bábovku! Co ho na ní tak vzrušilo?

„Když jsem na jednom kuchařském fóru zblejsknul tento recept, tak se mi, v půlnoci, postavily do pohotovosti…,“ začal Láďa Hruška hned zkraje své reportáže a všem babičkám v domovech důchodců, za kterými kuchtík pravidelně jezdí vařit, se začala zapalovat lýtka a určitě se pídily, co jejich kuchyňskému guru v noci stálo. A Láďa Hruška pokračoval: „… všechny sliny v puse. Tohle to prostě musím vyzkoušet,“ řekl ke zklamání dámského publika.

Řeč tedy byla o nepečené tvarohovo-želatinovo-piškotovo-ovocné bábovce. Její přípravu komentoval se zápalem v hlase. „Půl minutky honíme metličkou v míse,“ poznamenal ke konci míchání. A jak výtvor dopadl? Můžete se podívat zde.

Bábovka Ládi Hrušky

Ke zděšení všech kardiologů Hruška navíc v září vydává svou kuchařku. Ta bude jistě plná originálních receptů, ve kterých budou dominovat kuřecí kůžičky. Nova mu také nabídla vlastní pořad, kde bude zpracovávat další divácké recepty.

Autor:  mpa

zdroj Aha,cz

S kým si vyrazil novácký kuchař Láďa Hruška? Známe jeho „vyvolenou“!

Kuchtík Láďa Hruška se chlubil svou maminkou, která prozdradila, že se motal kolem plotny už jako dítě.
2. srpna 2014 ● 05:45

Dřívější zprávař a amatérský kuchař Láďa Hruška (36) vyrazil do společnosti. A i když se o něj pokouší řada krásek, on má prozatím jasno, kdo je jeho číslo 1. Na návštěvu za ním přijela jeho maminka Maruška, kterou vytáhnul ven, aby mohla vše patřičně okouknout.

S Láďou Hruškou se řada z nás setkávala na obrazovkách nováckých Televizních novin. Slávu mu však přineslo až jeho levné vaření, které se v rámci zpráv objevovalo. Nyní přechází jeho kulinářské umění na vyšší metu, a to v podobě vlastního pořadu Vaření s Láďou Hruškou. Ale kdo stál vlastně za jeho prvními krůčky v kuchyni?

Byla to jeho maminka Maruška, která vzpomíná: „Jako dítě se mi neustále díval pod pokličky, ale to protože byl prostě zvědavý. Že skončí jako národem milovaný kuchař, to by mě nikdy nenapadlo.“ Jako každá máma je samozřejmě na svého syna náležitě hrdá a prozrazuje: „Jsem přeci jeho máma. Byla bych na něj pyšná, i kdyby dělal cokoliv. Ale jsem šťastná, že se živí prací, co ho baví.“

Na svou mámu nedá Láďa dopustit a dodává: „Máme krásný vztah. Když maminka přijede na návštěvu, máme opravdu nabitý program. Řekl jsem si, že přeci jen doma se tolik do společnosti nedostane, tak diskotéka byl fajn nápad,“ dodává Hruška. A protože je Láďa gentleman, po celou dobu se o svou maminku královsky staral. Ze seznamování a i skleniček vína, které jí syn neustále nosil, se jí musela točit hlava.

Autor: kl, senf

zdroj Blesk,cz

  8. září 2014 • 12:00

Konec Hrušky v Televizních novinách? Láďa řekl, co bude dál!

Láďa Hruška
Láďa Hruška (ara)
 

Nejpopulárnější český kuchtík a postrach kardiologů v jedné osobě Láďa Hruška bude mít od září vlastní pořad. Ztratí se tak navždy z Televizních novin, kde již pravidelně vaří svoje mňamky?

Fanoušci populárního kuchaře, kterému tvorba jídel trvá max. 30 minut, se nemusí obávat. Hruška zůstane věrný i zprávám. „V těch budu pracovat dál, neodcházím z nich,“ prozradil Láďa.

Autor:  mpa

zdroj Aha,cz

12. září 2014 • 12:00

Namyšlený Hruška si nas... do vlastního hnízda? Zaslepený slávou si měl proti chlebodárcům najmout právníky!

Ladislav Hruška má prý na Novu přehnané nároky!
Ladislav Hruška má prý na Novu přehnané nároky! (Reprofoto TV Nova)

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej! Nahoru se neplive! Pýcha předchází pád! To všechno zřejmě nedochází bývalému potravinovému inspektorovi a postrachu kvalitní kuchyně Láďovi Hruškovi (36). Slavný nekuchař sytící národ svými experimentálními pokrmy z pera diváků TV Nova má mít co nevidět svůj vlastní pořad místo zhrzeného Jiřího Babici (53). Ten tak měl nejspíš pravdu, když tvrdil, že kuchyňský démon v kloboučku brzy skončí!

Sám Láďa Hruška přiznává, že přerod potravinového inspektora na kulinářského experimentátora byl nápadem jeho šéfa. Nyní si však na veškerou smetánku z prezentace receptů zasílaných diváky TV Nova údajně dělá nároky jako na vlastní dílo. Proto ještě dříve než vyjde dlouho proklamovaná kuchařka "Hruškových" receptů, předal své zaměstnavatele do rukou advokátům. To proto, aby maximalizoval zisky, které popravdě nejsou až zas tak jeho.

"Láďa si myslí, že je nenahraditelný, a trošku to přepískl. Na Nově s ním jednali fér a podepsali s ním velmi benevolentní smlouvy na připravovanou kuchařku, ale teď se jim to začíná nevyplácet," komentuje zákulisí příprav na TV Nova zdroj. Nedávno "zrušený" Jiří Babica pronesl  v Aha! prorocká slova na Hruškovu adresu: "Osobně si myslím, že je to kometa, která momentálně hodně září, ale brzo zhasne." Tak uvidíme...
Ladislav Hruška

Ladislav Hruška Foto: archiv TV Nova

Z kuchařského neumětela Hrušky je boháč: Za tři dny nařezal Vieweghovi i Pohlreichovi s Babicou

25. září 2014 7:54

Kuchařský experimentátor Ladislav Hruška z Televizních novin, kterého půlka národa miluje, ta druhá zase nad jeho hokusy pokusy nad sporákem či mikrovlnkou kroutí nevěřícně hlavou, aspiruje na rekord! Od pondělí se totiž prodává diváky dlouho očekávaná kuchařka s recepty a nedočkavci vzali knihkupectví takovým útokem, že by mu skoro i autorka Harryho Pottera záviděla. „Se mnou nikdo nestíhá mluvit, pořád jsem v terénu, ale už má být prakticky vyprodáno a rychle se dodělává dotisk,“ řekl Super.cz Hruška. Za tři dny podle našich informací prošlo přes kasy obchodů třicet tisíc výtisků.

Pro představu: některé knížky se vydávají v tisícovém nákladu, těch úspěšných jde na pulty prodejen pětinásobek, a jen pár šťastlivců se může pochlubit tím, že by prodali víc jak deset tisíc kusů jedné knihy. A už skoro vůbec nikdo, jestli vůbec, nemůže tvrdit, že by prodával tempem deset tisíc za den. O tom se nezdá Michalu Vieweghovi, ani kuchařům Babicovi s Pohlreichem.

„Mám z toho strašnou radost, co na to víc říct,“ tetelí se Láďa. Snad se těm, kdo se mu doteď vysmívali, nezkřiví vzteky obličej… 

David Zápal, Super.cz

Milionářský kuchtík Láďa Hruška: Bojí se vařit podle receptů od lidí!

26. září 2014 ● 19:00

Jeho recepty jako smažené kuřecí kůže či pizza z pomazánkového másla mu pomalu vydělávají miliony. Diváci si experimentálního kuchtíka Ladislava Hrušku zamilovali natolik, že mu po stovkách posílají vlastní recepty, aby je pro ně uvařil. A z toho má Hruška nahnáno. Bojí se, že se mu nepovedou.

 

Když bývalý reportér Ladislav Hruška loni v listopadu nakrmil Česko blivajzem v podobě nadívaných kuřecích kůží, mnohým se obracel žaludek. Dnes je tento kuchtík doslova zahlcen recepty od svých fanoušků, kteří chtějí, aby podle nich Hruška vařil ve svých reportážích.

A ač se to zdá jako triviální záležitost, Hruška je z toho poněkud na nervy. „Po dlouhé době se v práci stresuji, abych odevzdal dílo, za které se nebudu stydět a pod které se podepíši,“ svěřil se Láďa, který začínal na Nově jako zpravodajský reportér.

Na rozdíl od zpravodajských reportáží u vaření nikdy nevím, jak to dopadne. Večer se očekává moje reportáž s nějakým výkonem. Já znám ráno jen recept, protože absolutně není čas, abych recepty zkoušel v noci. A pak se stresuji, jestli se to povede,“ přiznal Hruška s tím, že je pro něj takový pocit v práci novinkou. Ve zpravodajství si byl totiž svým výkonem jistý. Za dobu, co Láďa Hruška v televizi vaří levná jídla, nebyla nikdy odvysílána jen jedna reportáž. Šlo o karbanátky z ovesných vloček, které se mu opravdu nepovedly.

 
 
 
Autor: mia, tesk

zdroj Blesk,cz

Největší hvězda Novy coby studentík před 13 lety. Poznáte ho?

Největší hvězda Novy coby studentík před 13 lety. Poznáte ho? Foto: reprofoto Novaplus

Takové to bylo ucho! Hvězda Novy se před třinácti lety objevila v komparzu a měla ještě vlasy

1. října 2014 5:55

Poznáte ho na první pohled, nebo vám připadá neznámý? Tenhle mladíček, který se před 13 lety zúčastnil natáčení diskuzního pořadu Novy, je nyní na stejné stanici asi největší hvězdou. A za vše vlastně mohou diváci, kteří mu práci ulehčují a ještě ho vynesli svou podporou až na vrchol popularity.

Oním chlapcem není nikdo jiný než Magdalena Dobromila Rettigová dnešních dnů, novácký šéfkuchtík Ladislav Hruška. Chlapík, který trhl rekord v prodeji kuchařky a jemuž doma maminka říká Milunko (sám Hruška se ale brání s tím, že šlo pouze o přezdívku z dětství a v dospělosti ho tak vážně matka neoslovuje), se stal účastníkem natáčení tehdy velmi populárního diskuzního pořadu Áčko. Ten se zaobíral řešením různých zajímavých osudů a díl Poprvé ve vězení se natáčel v pardubické věznici.

„Tehdy jsem byl na vysoké škole a natáčení jsme se zúčastnili v rámci nějakého psychologického semináře. Studoval jsem v Hradci a do Pardubic do ženské věznice to bylo blízko. Na právních školách se chodí k soudu, my šli zase do vězení,“ vzpomíná Hruška, pro nějž to bylo poprvé, kdy se objevil před kamerou.

„Tehdy mě ještě ani nenapadlo, že bych někdy působil v televizi,“ směje se gurmánský experimentátor. 

David Zápal, Super.cz

  6. listopadu 2014 • 12:00

Podvod s Láďou Hruškou: Žádné vaření, ale 22 000 Kč za večer!

 
 

Umělecká Agentura Zeman z Ústí nad Labem například nabízí nový zábavný pořad, ve kterém má být hlavní hvězdou právě Láďa Hruška. Toho si prý u ní můžete objednat za 22 000 Kč (+DPH) a cestovné. Celý problém je však v tom, že (ne)kuchař Hruška o ničem neví, jak upozornil týdeník Sedmička.

Agentura rozeslala nabídku s neexistujícím Hruškovým pořadem stovkám lidí, aniž by Hruška o čemkoliv věděl. Když si pak novináři ze zvědavosti Hrušku u agentury objednali, dočkali se odpovědi: „Bohužel on zatím nemoderuje. Zatím je jen v pořadu pana Šmoldase, a od Nového roku jsme v jednání o jeho pořadu,“ tvrdil majitel agentury a pak se začal zmateně odvolávat na jakéhosi pana Herzána, který to prý má s Láďou domluvené.

Agentura nabízí také vystoupení Hany Zagorové, Petry Janů nebo Zdeňka Trošky. Jenže ti prý také firmu z Ústí nad Labem vůbec neznají. Vše je tedy poněkud podivně zamotané…

Autor:  ph

zdroj Aha,cz

 

Bible v ohrožení: Hruška prodal 300 000 kuchařek

 
Kuchařky Ládi Hrušky se prodalo už 300 tisíc kusů
9. prosince 2014 ● 14:57
 
 

Kdo říká, že podle Hrušky nikdy nic nevařil, nejspíš právě stojí frontu na kuřecí kůže a kuchař Zdeněk Pohlreich, který o něm prohlásil, že je debil, si už nemůže ani rvát vlasy. Láďa Hruška se svým vařením stal nejprve hvězdou Televizních novin, teď zaútočil na knižní pulty, kde drtí konkurenci.

Odstíny šedi, jejichž prvního dílu se v Česku prodalo 200 000 kusů, blednou závistí, Harryho Pottera, kterému se podobný úspěch povedl před šesti lety, nezachrání už ani kouzlo a jako Blesk.cz z čistého nebe se šušká, že se před Božským Hruškou třese už i samotná kniha knih Bible…

Hruškova kuchařka z pultů mizela rychleji než peněženky z kabátů v předvánočních tlačenicích. Během prvních tří dnů se prodalo 38 tisíc výtisků, počet prodaných kusů překročil již na začátku listopadu hranici 170 tisíc a přesně 9. prosince prodeje pokořily hranici 300 000.

„O tom, že se prodá přes 300 tisíc výtisků, jsem tajně snil, doteď mě však nenapadlo, že se tento sen splní. Poděkování patří především mým fanouškům,“ vzkázal Hruška, který si může mnout ruce.

Kdo by řekl, že z potravinového inspektora, který se proslavil reportáží o ukradeném kabátu a nechutným receptem na kuřecí kůžičky, bude hvězda první kategorie, která asi jen tak nezapadne...

 

Autor: archiv Blesku
Betlém Ládi Hrušky

Betlém Ládi Hrušky Foto: Lidová tvořivost/Mimibazar

Betlém Ládi Hrušky? Panenka Marie z klobás a slaniny, místo ovečky párek a špejle

11. prosince 2014 12:30

Asi nejdiskutovanější, nejobdivovanější a zároveň nejvysmívanější hvězdou Česka je posledních pár měsíců bezesporu Ladislav Hruška (36). Kuchařský experimentátor, který v televizi Nova zkouší vařit levně, a prý i chutně, se stal už terčem mnoha vtípků. Nyní se sám pochlubil betlémem, který je prý přesně podle jeho gusta. Neuvěříte svým očím!

 
Betlém je totiž velmi kalorický, nechybí v něm klobásy, párky a slanina. Hruška samozřejmě nic takového doma nemá, na svou sociální síť jen umístil výsledek lidové tvořivosti a ukázal tak, že mu nechybí smysl pro humor.

Terčem vtípků je ale dost často. Po internetu létají „jeho“ verze pantoflí z PET lahve, dary moře (chobotnice z párků a těstovinové mušle) nebo svíčková pro důchodce. Ostatně sami si obrázky prohlédněte ve fotogalerii.

To, že si z něj lidé dělají srandu, Láďu vůbec netrápí. Cítí, že za zády má obrovskou masu diváků, kteří mu fandí, což ostatně ukázali i tím, jak houfně kupují kuchařku, která je jakousi sbírkou receptů podepsanou jeho jménem.

Co se mu vůbec z legrácek nejvíc líbí? „Momentálně mě nejvíc baví betlém. Lidová tvořivost opravdu nezná mezi a pokaždé, když se na betlém kouknu, tak se musím smát,“ říká k tomu sám Hruška. 

 

David Zápal, Super.cz

Na Hrušku opět útočí Pohlreich: Vánoční menu s knedlíčky z paštiky!

 
 

 

Pohlreich dostál pověsti ostrého jazyka z pořadu Ano, šéfe!. „To, co dělá, je směšné. A jeho úspěch je důkazem určité dávky zhovadilosti části populace,“ prohlásil a o Hruškových výtvorech se jako o jídle odmítal bavit.

Nedávno si ve svém pořadu Teď vaří šéf! oblékl rondon s přeškrtnutou hruškou na zádech. Láďu to ale nevykolejilo.

„Kdyby tam měl můj obličej, tak bych se hodně smál. Nad tou hruškou se jen pousměju – hruška je zdravé ovoce a má spoustu vitaminů,“ prohlásil s nadhledem.

Naštvaný prý nebyl. „To ne, rád si dělám legraci sám ze sebe a myslím, že i pan Pohlreich to bere sportovně. Každý přece víme, že vaříme pro jinou sortu diváků,“ dodal.

Ve svém svátečním menu Láďa vyzkoušel svůj nejnovější hit – knedlíčky do polévky z paštiky Májka. Jak si je vyrobíte doma a jak ten nápad zacloumal s Pohlreichem, se dočtete již dnes v Blesk tv MAGAZÍNU!

Sváteční menu Ládi Hrušky

1. chod: Lehký zeleninový vývar s knedlíčky z játrové paštiky

 

Lehký zeleninový vývar s knedlíčky z játrové paštiky
Lehký zeleninový vývar s knedlíčky z játrové paštiky
Autor: Foto: Jan Tůma

 

2. chod: Kuřecí jatýrka ve slaninové košilce

 

Kuřecí jatýrka ve slaninové košilce
Kuřecí jatýrka ve slaninové košilce
Autor: Foto: Jan Tůma

 

3. chod: Vánoční čokoládový pletenec

 

Vánoční čokoládový pletenec
Vánoční čokoládový pletenec
Autor: Foto: Jan Tůma

 

 

 
Autor: Jan Kábrt
zdroj Blesk,cz
 

Vánoce podle Ládi Hrušky: Vaří knedlíčky z paštiky!

 
Hruška o Vánocích kapra nejí, protože má hrůzu z kostí.
21. prosince 2014 ● 13:12
 

Co byste si vybral na štědrovečerní stůl? Kapra, řízek, nebo klobásu? U mě to je jasné: Vinnou klobásu, protože mám panickou hrůzu z kostí. Kapra tedy jen ochutnám. 

Ryby nejíte vůbec? Jím ty bez kostí. Lososa, tuňáka... A jím také filé pro děti, to je sázka na jistotu, že tam kosti nejsou. 

K té vinné klobáse děláte salát? Určitě. Ale nedělám ho já, dělají ho rodiče. Tradičně společně. 

Pomáháte s přípravou štědrovečerní večeře? Doma se do práce v kuchyni nepletu. Když přijedu domů, rád si nechám servírovat to, co máma s tátou uvaří. A s bráchou, který má na starosti ryby, protože je nejen rybář, ale také, na rozdíl ode mě, vyučený kuchař. 

Tak to vám může dělat konzultanta, když si při vaření nevíte rady. Brácha? Ten se mi jenom chlubí. Co sám uvařil, nebo co udělal podle mě. Dělal pribiňáka, vylepšil domácí lučinu ořechy… Ale není to můj konzultant na telefonu. 

A tím je kdo? Je to kuchař Zdeněk Šebesta, se kterým jsem se seznámil, když jsem začal vařit. Teď má svoji restauraci, a když mě viděl v televizi, tak se mi ozval a stal se mým věrným rádcem. 

 

Jak vůbec svátky slavíte? Hlavně se pokaždé sejdeme. To se nepovedlo kvůli mé pracovní vytíženosti jen jednou. Společně večeříme a pak jdeme na půlnoční. 

Díváte se na pohádky? Ano. Protože je ale času málo, vyberu si jednu nebo dvě, většinou ty, které běží na Štědrý den. Nejradši mám Pyšnou princeznu a Císařova pekaře, u toho se vždycky zasměju. 

Sledujete během roku konkurenční kuchařské pořady? Nesleduji. Mám přehled, kdo kde vaří, ale nesleduji. Když je to doma puštěné, jedním okem koukám. A nemám problém pochválit, když se mi to líbí. Většinou ta jídla sice vypadají ale sám si je neudělám – bych na to čas ani nervy. 

Zdeněk Pohlreich se teď ve svém pořadu objevil v úboru, na kterém byla na zádech přeškrtnutá hruška. Co vy na to? Kdyby tam měl můj obličej, tak bych se hodně smál. tou hruškou se jen pousměju – hruška je zdravé ovoce spoustu vitaminů.

Nejste naštvanej? Ne, rád si dělám legraci sám ze sebe a myslím, že i pan Pohlreich to bere sportovně. Každý přece víme, že vaříme pro jinou sortu diváků. Já navíc moc nevařím, já z devadesáti pěti procent peču. Do vaření mu nefušuju, nechci se s ním poměřovat. To není účel, a ani na to nemám. 

Kritici vám vyčítají, že vaše jídla, jako slavné kuřecí kůžičky, jsou nezdravá. Zamyslel jste se nad tím? Ano. Kůžičky byly z hlediska výživových hodnot extrém. Ale to bylo jednou. Pak přišla jídla, která byla zdravá, třeba pribiňák, pečivo… Na tom přece není nic ošklivého, to je ze surovin, ze kterých vaří všichni. Po kůžičkách jsem se přeorientoval na zdravější jídla a také na jídla pro děti. 

Jaké máte ohlasy na vaši kuchařku? Veskrze pozitivní. Snažil jsem se o ni dlouhou dobu,pak vznikla strašně rychle, a já tak mohl splatit dluh divákům, kteří chtěli mít moje recepty pěkně pohromadě.

Budete mít nejprodávanější knihu roku. Chystáte na vlně takového úspěchu už kuchařku číslo dvě? Recepty v záloze mám. A lepší, je vidět, že se zdokonaluju. I na autogramiádách se mě na to lidé ptají. Uvidíme, u žádného jednání jsem zatím nebyl. Zájem ale cítím.

Přinesla vám ta kuchařka i hodně peněz? To nemůžu komentovat, smlouva mi to zakazuje. Ale teď jsem se díval na stav účtu, a žádné miliony tam zatím nejsou.

A nejsou jenom na cestě? Přece jenom se vaše kniha prodává po desetitisících. Nějaký honorář mi náleží, ale já tady nejsem v roli samostatného autora, veškerá práva vlastní můj zaměstnavatel, takže jsem v jiné situaci než třeba pan Viewegh.

Pokud vám ty miliony nakonec dorazí, co s nimi uděláte? Nechtěl byste si třeba otevřít restauraci? Když jsem se k tomu propůjčil, získávám zkušenosti, zdokonaluji se a získávám informace, tak mě to napadlo. Ale přátelé, kteří restauraci mají nebo měli, mě varují, ať si to dobře rozmyslím, že to není jednoduché. Když bych do toho šel, nebyla by to klasická restaurace, ale typ bistra nebo rychlého občerstvení To se mi teď honí hlavou, ale nechci to uspěchat.

 
Autor: Jan Kábrt, zrk
zdroj Blesk,cz
 
  8. ledna 2015 • 12:00

Průšvih šéfa Hrušky: Podvod na majitele kuchařek! Lidé se bouří

Láďa Hruška podle svého bestselleru vaří asi jen těžko...
Láďa Hruška podle svého bestselleru vaří asi jen těžko... (Foto: Facebook Ladislava Hrušky, koláž Ahaonline.cz)
 
 

Důvod, proč tomu tak je, můžeme hledat v samotném "jádru pudla". Podle kuchařky Ládi Hrušky se totiž nedá spolehlivě vařit! A to proto, že soupis ingrediencí v některých případech není úplný, jinde zase chybí úplně. TV Nova je tedy pochopitelně zasypávána všetečnými dotazy nespokojených zákazníků.


To ovšem cosi svědčí i o dotyčné čtenářce. Stejně jako o tom, že pranýřovaný kuchtík sám podle své kuchařky nevaří, jinak by chyby sám odhalil. Jestli se Nova odhodlá vyjít nespokojeným kuchyňským alchymistům vstříc a chybné výtisky vymění za opravené, to dosud není jasné.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář